Prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj nogometnoj ligi!

Dva kola prije kraja natjecanja u Hrvatskoj nogometnoj ligi zabilježen je prvi slučaj koronavirusa, i to u Interu iz Zaprešića.

Inter je u službenom priopćenju samo rekao da je u klubu "pozitivna osoba na koronavirus", no neslužbeno je riječ o pomoćnom treneru momčadi koja je zadnju utakmicu odigrala s Rijekom prije tri dana.

- Sukladno preporukama stožera Civilna zaštite RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba, koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni su u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu, piše u priopćenju Intera.

U svojoj posljednjoj utakmici u subotu Inter je na svom terenu ugostio Rijeku i izgubio s 0:1, čie je izgubio prvoligaški status. Inter je izgubio svih 13 posljednjih utakmica u Prvoj HNL te dva kola prije kraja zaostaje nedostižnih sedam bodova za devetoplasiranom Istrom 1961.