Uefa suzdržana, a Manchester City zadovoljan

Engleski nogometni prvoligaš Manchester City zadovoljan je odlukom Međunarodnog sportskog suda u Lausannei (CAS), koja mu je omogućila  nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone, dok je reakcija Uefe bila suzdržana.

Manchester City je priopćio da je zadovoljan odlukom Suda, dodajući kako je presuda potvrdila vrijednost dokaza koje je klub predstavio na saslušanju u lipnju.

- Uefa ističe da je primila na znanje odluku CAS-a, te dodaje da su pravila financijskog fair-playa proteklih godina odigrala značajnu ulogu u zaštiti klubova te da su im pomogla da ostanu financijski održivi. Uefa i Europska udruga klubova (ECA) ostaju posvećeni tim principima, kaže se u priopćenju Uefe. 

Međunarodni sportski sud u ponedjeljak je usvojio žalbu Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa u europskim kup natjecanjima, koju mu je izrekla Uefa zbog navodnog kršenja pravila financijskog fair-playa. 

- Većina kršenja pravila koje je prijavila UEFA nisu dokazana ili je nastupila zastara, priopćio je CAS, koji je ukinuo dvogodišnju suspenziju, a novčana kazna od 30 milijuna eura zbog nedovoljne suradnje sa istražiteljima Uefe smanjena je na 10 milijuna eura.