Zorko: Dinamo je neprepoznatljiva momčad

Na kraju HNL sezone u Covid ozračju Dinamo i Hajduk odigrali su sjajan derbi koji je donio 5 golova, rezultatske preokrete, propušteni penal i isključenje. Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu.

-
Hajduk nakon preokreta došao do pobjede protiv Dinama    

Dinamo je neprepoznatljiva momčad i to govore sve brojke, rekao je Mario Zorko urednik Sportskih novosti u emisiji Studio 4, istaknuvši da je Dinamo po učinku nakon korona krize tek sedma momčad HNL.

- Prošlo je 33 godine otkako je Hajduk na Maksimiru zabio tri pogotka. Hajduk je jučer izvukao utakmicu nakon nekoliko šokova - primili su rano gol, promašili jedanaesterac i opet su na kraju imali snagu, motiva i volje da sve preokrenu, rekao je.

Dodao je i da Dinamo ovog proljeća ima tri poraza i da je sve to posljedica velikog pražnjenja i opuštanja nakon korona stanke.

Zdravko Reić rekao je da je svaki derbi veliki izazov i da igrači ulaze s punom odgovornošću, opterećeni i rezultatom i igrom.

- Igor Tudor je tvrdokorno držao obranu sa tri stopera i sad je napokon postavio igru 4-4-2 i to je nešto što je dalo rezultata. Hajduk je do sada igrao loše, imali su u 7 utakmica 4 poraza i 3 pobjede. Ovo je prvi put da je Hajduk u kompletu odigrao 95 - 98 minuta kako treba. Odigrali su pametno i sigurno u obrani, raznovrsno u napadu i nadam se da je to pravi put, rekao je.

Osvrnuo se i na mladog 19-godišnjeg Marija Čuića koji je u sinoćnjem derbiju zabio dva gola. 

- U više navrata sam govorio da Hajduk ima osam mladih igrača i Sveto pismo za Tudora i rukovodstvo kluba mora biti da se ti igrači ne smiju rano prodati. Oni moraju stasati i onda će Hajduk biti jak i moćan, a ako se prodaju onda je to propast i loše vođena klupska politika. 

Što se tiče igrača u Dinamu Zorko je rekao je Livaković najbolji igrač, te da je zadovoljio i kapetan Ademi, međutim dodao je da unatoč svim rotacijama i uvođenju mladih igrača nitko se nije istaknuo.

- Kriza u Dinamu počela je naprasnim odlaskom Nenada Bjelice. To je polučilo  dosta negativnog i u momčadi prema igračima i prema javnosti, rekao je Zorko, te dodao da je olakotna okolnost u svemu što se trenutno događa i ide pozitivno u korist Dinama to da su ove godine pomaknuti rokovi i da Dinamo ono najbitnije - drugo pretkolo čeka tek sredinom rujna.

Povratak Zorana Mamića otvorio je stare rane i sukob s BBB.

- Bilo je očekivano da neće niti primljen od navijačke skupine. Međutim tužna je činjenica da je za ovaku utakmicu, koja će se pamtiti dugo vremena, u prodaju pušteno samo 6000 ulaznica, a da nije bilo ni 2000 navijača, a od toga uzmimo da su trećina bili navijači Hajduka, rekao je Zorko te dodao je kompleksnije pitanje gdje će se igrati europske utakmice.

- Najizglednija opcija je da se igra na Rujevici, iako ne vidim razloga da Dinamo ne igra utakmice i u Varaždinu, rekao je.

Tudor je sinoćnjom pobjedom zacementirao svoje mjesto na klupi Hajduka iako Reić smatra da on nikad nije ni bio upitan jer ima zaleđe. Osvrnuo se i na Mamića za kojeg je rekao da je izvanredan trener i da nema sumnje da bi on da preuze ekipu dobro ju vodio i pripremio.

S njime se složio i Zorko istaknuvši da nema dvojbe da je Mamić odličan trener i da bi mogao iznijeti sljedeći period da se gledaju nogometni i sportski razlozi, međutim, istaknuo je da tu postoje i druga opterećenja koja se reflektiraju na odnose prema navijačima te da je on samo privremeno rješenje do zaključenja ove sezone.

- Mislim da je riješena stvar i da se zna da je Matjaž Kek novi trener Dinama. On samo treba riješiti svoj status sa nogometnim savezom u Sloveniji, zaključio je Zorko.