Tudor: Trebali smo još zabiti; Mamić: Ne smijemo živjeti od prošlosti

Nogometaši Hajduka nakon velikog su preokreta došli do pobjede protiv najvećeg rivala Dinama u derbiju 34. kola Prve HNL. U odličnoj utakmici gledatelji su mogli uživati, a prema trenera Hajduka Igoru Tudoru, moglo je biti još i golova.

- Važna pobjeda jer smo igrali protiv najvećeg suparnika i dat će nam poticaj za preostale dvije utakmice. Praktički smo im darovali dva gola, a mogli smo im dati dva, tri. Momci su odlično trčali, taj segment je odlučio pobjednika, rekao je Tudor. - Treba izvući ovo do kraja, idemo završiti sezonu s ova dva kola, dodao je splitski trener.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić koji će biti na klupi Dinama u preostalim utakmicama prvenstva ovako je vidio utakmicu: - Nismo sretni kad izgubimo, ali čestitke Hajduku na zasluženoj pobjedi. U prvih 20-25 minuta imali smo glavu i rep i na dvije-tri pogreške izgubili smo nit igre i Hajduk je preuzeo kontrolu. Nismo uspjeli to pokriti, ali nesmotrenošću Gojaka dodatno smo se oslabili i cijelo poluvrijeme igrali s igračem manje, što nije jednostavno, pogotovo na kraju sezone, rekao je Mamić te pohvalio goste.

- Hajduk je stvarno igrao dobro, stvarao nam velike probleme preko bokova, nikako nismo uspijevali pokriti se po pozicijama i to je urodilo njihovim šansama koje su koristili. Ne smijemo živjeti od prošlosti, ono što je bilo jučer, danas ne vrijedi, to je jedini pravi putokaz. Ako ovako nastavimo, brzo će se zaboraviti sve ono što je bilo iza nas, zaključio je Mamić.