Matea Parlov Koštro i Sebastian Hendel pobjednici Karlovačkog cenera

Karlovačka međunarodna ulična utrka "Heineken 0.0 Karlovački cener" održana je sinoć unatoč preporuci karlovačkog Stožera Civilne zaštite da se odgodi, a pobjednici te elitne utrke su Matea Parlov Koštro iz Atletskog kluba Svetice i Nijemac Sebastian Hendel.

Hendel je 10.000 metara pretrčao za 30 minuta i 13 sekundi i opravdao status favorita. Riječ je o njemačkom prvaku na 5 i 10 kilometara iz 2018. godine.
Drugoplasirani je bio Kenijac Joash Kipruto Koech sa 37 sekundi zaostatka, a trećeplasirani Jean Marie Vianney Niyomukiza iz Burundija s vremenom 31:07.

U konkurenciji žena Matea Parlov Koštroiz hrvatskog Atletskog kluba Svetice 10 je kilometara protrčala za 33:57 i osvojila zlato, drugo mjesto pripalo je Kristini Hendel iz AK Dinamo s 10 sekundi zaostatka, dok je trećeplasirana Ruanđanka Clementine Mukandanga (35:10).

U glavnoj utrci u muškoj je konkurenciji Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica postigao osobni rekord od 33:59, što mu je donijelo zlato.
Gordan Petković iz zagrebačkog Triatlon kluba Petar Zrinski osvojio je srebro s vremenom od 34:50 i Renato Sertić iz AK Plitvice broncu s vremenom 35:45.

Kod žena je slavila Slovenka Anja Fink iz Atletskog kluba Krka, koja je stazu dugu 10 kilometara pretrčala za 37 minuta i 54 sekunde. Drugoplasirana je bila Simona Jambrošić iz AK Varaždin s 13 sekundi slabijim vremenom, a trećeplasirana Ingrid Nikolesić s vremenom 40:36.

U štafeti je pobijedio AK Kvarner Team Mandekić, drugi je tim PP Bar iz Duge Rese, a trećeplasiran je AK Glina.

Karlovački Stožer Civilne zaštite je dva sata prije zakazanog početka međunarodne atletske ulične utrke "Heineken 0.0 Karlovački cener", s tisuću sudionika, izdao preporuku o otkazivanju, ali organizatori preporuku nisu uvažili.