Trener Osijeka: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Druga današnja utakmica Prve HNL bit će između Osijeka i Istre 1961. Osječani su osvojili najviše bodova nakon stanke. Pilja neće biti zbog kartona, a nekoliko je igrača ozlijeđeno. No i bez njih Osijek je favorit. Istra se muči u gostima, u posljednjih devet utakmica nije osvojila nijedan bod.

Osječki kormilar Ivica Kulešević čvrsto vjeruje u svakog svog pojedinca i u još jednu dobru partiju, ali je naglasio da se s Istrom 1961 nastavlja serija zahtjevnih utakmica.

- Nadam se da ćemo svi ostati čvrsto na zemlji jer bi bilo pogubno upisati bodove prije nego li obavimo posao na terenu. Došli smo velikim trudom i radom u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, tako da bi bilo šteta to prokockati, rekao je.

Igrači su puni samopouzdanja, učinak im ide u prilog, a i Kulešević vjeruje u njih, u radnu atmosferu i pozitivnu energiju koja se očituje u svlačionici.

Očekuje se velika navijačka podrška

Sjećaju se Osječani i posljednjeg poraza u borbi za bodove, upravo u gostima kod Puljana kada su im neobjašnjivo poništena dva pogotka.

- Sigurno da imamo u podsvijesti tu utakmicu, kao i onaj domaći dvoboj s istim protivnikom kojega smo riješili u svoju korist tek u posljednjoj minuti, dodao je Kulešević. 

- Očekujem užarenu atmosferu i na terenu i na tribinama od prve do posljednje minute. Nadam se da ćemo svi otići ponosni iz Gradskog vrta, zaključio je trener Osijeka.