Bugarski nogometni savez planira odgoditi početak nove sezone

Bugarski nogometni savez (BFU) mogao bi odgoditi početak nove sezone koji je predviđen za 24. srpnja nakon što je u nekoliko klubova zabilježeno više slučajeva zaraze koronavirusom.

Više od polovice prvoligaša kao i neki drugoligaški klubovi pogođeni su zarazom pa je tako Cherno More Varna prijavio 16 slučajeva, a pobjednik kupa Lokomotiv Plovdiv devet.

- Liječničko povjerenstvo je predložilo da prvenstvo počne jedan ili dva tjedna kasnije nego što je planirano, izjavio je glavni tajnik povjerenstva Mihail Iliev. - Mi smatramo da je to razuman korak s obzirom na složenu epidemiološku situaciju.

Bugarska je u petak zabilježila rekordnih 330 slučajeva zaraze koronavirusom. Do sada je u toj zemlji ukupno 6.672 ljudi oboljelo od COVID-19, a 262 ih je preminulo.

Aktualna sezona još traje nakon što se nastavila 5. lipnja poslije gotovo tri mjeseca pauze. Navijači mogu na stadione, no kako mnogi nisu poštivali mjere socijalnog distanciranja i nisu nosili maske, utakmice će se igrati bez gledatelja.