Golf: Ryder Cup odgođen za 2021.

Ljubitelji golfa bit će u 2020. uskraćeni za dvoboj reprezentacija Europe i SAD-a, popularnog Ryder Cupa, koji je od 25. do 27. rujna trebao biti održan u Wisconsinu na terenima Whistling Straits, a odgođen je za godinu dana zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Novi datum održavanja ovog jedinstvenog turnira u svijetu golfa je od 24. do 26. rujna 2021.

Profesionalni golf turniri se na tlu Sjedinjenih Američkih Država održavaju od sredine lipnja, ali bez nazočnosti gledatelja. Kako je atmosfera na Ryder Cupu drugačija od ostalih turnira, a gledatelji su važan čimbenik u kreiranju iste, tako je većina igrača zauzela stav da se natjecanje koje se održava svake druge godine, ne bi trebalo održati bez navijača.

- Danas je postalo jasno da nam medicinski eksperti ni tijela vlasti u Wisconsinu ne mogu jamčiti da se u rujnu, uz odgovorno ponašanje, može održati natjecanje uz nazočnost više tisuća gledatelja. Iz tog razloga, odgoda je bila jedini ispravan potez, izjavio je čelnik američkog PGA-a Seth Waugh te dodao:

- Europski i američki navijači su ono što Ryder Cup čini tako jedinstvenim i privlačnim natjecanjem pa igranje bez njih nije bila realna opcija.

Takvu su odluku podržali igrači, aktualni europski kapetan Padraig Harrington kao i njegov američki suparnik Steve Stricker.

Europa je 2018., na 42. izdanju natjecanja održanom u Francuskoj, došla do pobjede 17,5-10,5.

Unatoč odgodi momčadskog natjecanja i bojazni da će rastući broj oboljelih na tlu SAD-a uskoro dostići razinu od 100.000 novozaraženih dnevno, čelnici PGA-a su odlučni održati tri američka 'majora', turnira koji su ekvivalent teniskim Grand Slam natjecanjima.

US PGA Championship će biti prvi od ta tri natjecanja, a igrat će se bez gledatelja u San Franciscu od 6. do 9. kolovoza. US Open je na rasporedu od 17. do 20. rujna na terenima Winged Foot u saveznoj državi New York, a inače prvi 'major' u kalendaru, Masters u Augusta Nationalu, bit će odigran od 12. do 15. studenoga.

British Open je otkazan, a European Tour bi s natjecanjima trebao nastaviti 22. srpnja.