O stanju u Hajduku i Dinamu: Smjena Jovićevića nije iznenadila

U Studiju 4 komentiralo se stanje u dva najveća hrvatska kluba koji ovog vikenda igraju derbi - Dinamu i Hajduku.

Dinamo je jučer smijenio trenera Igora Jovićevića, klupu je preuzeo Zoran Mamić, dok Hajduk ne igra dobro, Igor Tudor je svaki dan pod "paljbom" kritika i drugo mjesto je samo teoretski dohvatljivo za splitsku momčad.

Zdravko Reić, splitski sportski novinar, počeo je o tome kako je brzo smijenjen bivši trener Damir Burić, ali ne izgleda sve idealno s novim trenerom Igorom Tudorom.

- I prije korone Hajduk nije bio baš uvjerljiv. Ovdje se u Splitu uvijek događaju izmjene, stalne su smjene i nema mira. Tko to diktira i kako se to dogodi, to je jasno - presuđuje semafor. Ako je slabo na semaforu dolazi do smjena. Moram kazati da su Burića i ranije prozivali. Što je došao na utakmicu Hrvatska - Mađarska umjesto da ostane na pripremama s igračima. Došao je pogledati utakmicu, što je po meni i logično, uostalom jer je i prijatelj sa Zlatkom Dalićem pa su mu onda prvom prilikom, nakon poraza od Gorice, vikali i psovali ga. Onda su smijenili Burića, a iz Uprave Hajduka su mislili da su uhvatili Boga za bradu kad su doveli Stanića i njegovog pomoćnika Kepčiju koji su opet nagovorili Tudora pa je sve izgledalo bajno. Međutim, kad je krenulo sve je zaštekalo, pogotovo poslije korona pauze. Tudor nije u pitanju, to bi bilo nakaradno kazati, ali i o njemu zavisi kako će posljednje tri utakmice proći. Ali ne može se očekivati da osvoje tri boda i dođu do drugog mjesta, kazao je Reić.

Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, komentirao je smjenu Igora Jovićevića.

- To me nije iznenadilo ni najmanje. Mene je više iznenadilo njegovo imenovanje nego smjenjivanje, ali je potpuno logično da će uoči derbija s Hajdukom doći netko da uvede reda u svlačionicu i kaže: 'Dečki, sad stvarno moramo odigrati i napraviti do kraja sezone.' Dakle, iznenadilo me što je više došao. Došao je iz divnog, lijepog Dinamovog plana za razvoj budućnosti s odličnim rezultatima juniora. Međutim, Jovićević je paralelno vodio i Dinamovu drugu momčad gdje nije bio uvjerljivo prvi već negdje na sredini tablice. Jovićević je prerano potrošen, uzet je iz jednog inkubatora i stavljen u drugi kokošinjac koji je prepun pijetlova, slikovito je opisao Ozmec.

Komentirao je i činjenicu da je Tudor prozvao i novinara Slobodne Dalmacije Antonija Juričića zbog pisanja o klubu nazvavši ga "rušiteljem".

- Kolega Antonio je došao u Slobodnu kao pismeni trener. On poznaje trenersku struku te je kao takav u Slobodnu Dalmaciju, koja puno prostora posvećuje sportu, dobrodošao. Osobno to ne bih nazvao napadom na Antonija ili borbom Antonija i Igora ili bilo što drugo i zato nismo u ime Zbora reagirali. Više bih to tako nazvao, ne bih rekao prijateljsko, ali nadmudrivanje dvojice trenera. Nije to bio napad na novinara, jedini krimen Tudora je da nije odgovorio na pitanje. HND je reagirao, ali očito ne znaju situaciju. Naravno, treba kad je novinar ugrožen, ali ja ne smatram da je bio ugrožen. Antonio je isto pisao prema bivšim trenerima, kazao je Ozmec.

Reić se nije složio s takvom ocjenom.

-  Ljudi iz Hajduka se ne znaju ponašati. Mislim da to nije bilo lijepo i nije bilo dobro. Tudor se uhvatio nekih stvari, nije to prvi put da on tumači nešto o neprijateljima koji pišu za neke svoje male sitne interese. Koji interes može imati mladi kolega? Njegov je interes pisati što bolje i što bolje plasirati vijest. Tudor je pokazao aroganciju koja nije dobra za njega. Na primjer u nekim situacijama i baš u toj izjavi kaže 'ne znam hoće li te Brba brzo uhvatiti da te ne uhvati netko drugi'. On predsjedniku Hajduka kaže Brba. Pitao bih ja njega kad je bio u Juventusu kako je gospodina Agnellija zvao i kako je njega oslovljavao. Ta intimnost unutar kluba može i biti. Ovako u javnosti nije dobro. Tudor se ponaša kao gospodar kluba. Došao je zbog toga da Hajduku donese znanja i sposobnosti. Prošli je put Hajduk ostavio na cjedilu. Sad se opet vratio i opet je pokazao da misli da ima magiju da može staviti dva zrna soli i dva zrna papra i napraviti momčad. Njegovo nadmudrivanje s mladim novinarima, ali i ostalim novinarima, i njegov sarkazam najviše štete njemu.