Zoran Mamić preuzima Dinamo do kraja sezone

GNK Dinamo je objavio kako će sportski direktor kluba Zoran Mamić do kraja sezone voditi momčad kao trener.

- Ovim putem GNK Dinamo obavještava javnost o tome da će u preostale tri utakmice Hrvatski Telekom Prve lige do kraja natjecateljske sezone 2019/20. prvu momčad Dinama voditi sportski direktor kluba g. Zoran Mamić, objavljeno je iz kluba.

- Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni, rekao je Zoran Mamić. Mamić (49) je bivši igrač Dinama, koji je zagrebački klub vodio od 2013. do 2016. godine, a u karijeri je trenirao Al Nasr, Al Ain i Al Hilal. 

Podsjetimo, hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je sporazumno raskinuo ugovor s trenerom Igorom Jovićevićem (46), koji je na kormilu prve momčadi bio samo dva i pol mjeseca.

- Ne bih se nikada vratio da mislim da sam nešto skrivio. Vjerujem da će budućnost i pravosudni procesi to pokazati, rekao je Mamić na konferenciji za medije održanoj prošle godine u Maksimiru, na kojoj je predstavljen kao novi sportski direktor Dinama, iako je prema nepravomoćnoj sudskoj presudi osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz kluba.