"Inter, nemaš karakter, treba ti Mandžukić!"

Talijanski Calciomercato piše kako bi Inter mogao posegnuti za  hrvatskim napadačem Marijom Mandžukićem, koji je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom.

Rusi odustali od Mandžukića zbog prevelike plaće?

- Osobnost i karakter, to je ono što nedostaje mnogim igračima Intera, to je prevaga u mnogim utakmicama. Zato Inter razmišlja o dovođenju nogometaša koji imaju iskustvo u klubovima s navikom pobjeđivanja. Važni su i tehnika i iskustvo, naravno, ali važan element je i osobnost. Želja da se nikad ne odustane, da se nametne protivniku, piše talijanski portal u tekstu pod naslovom "Inter, nemaš karakter, treba ti Mandžukić".

- Treneru Antoniju Conteu osobnost ne nedostaje, kao ni drugom velikom bivšem igraču Juventusa Beppeu Marotti. Oni su ljuti i ogorčeni zbog načina na koji je momčad izgubila od Bologne. No postoji rješenje, još jedan bivši igrač Juventusa koji bi bio baš sjajna nadopuna ovom Interu - Mario Mandžukić.

- On je tip igrača koji je nasušno potreban u određenim trenucima utakmice. Raskid s Al-Duhailom opet ga je stavio na tržište. Priča se o interesu Verone i Beneventa, no razmislimo malo. S 34 godine, s pravom motivacijom, Mandžukić bi mogao garantirati još poneku sezonu na visokoj razini kao jedan od napadača u rotaciji. A baš je karakternost njegova najjača strana. Kao bonus tu je i njegova želja da pokaže Juventusu, koji ga se olako odrekao, da još vrijedi. U tom smislu Inter bi mogao biti upravo savršena destinacija za njega, zaključuje autor Gianluca Minchiotti.