MLS: Dallas odustao od sudjelovanja u nastavku sezone

Američki nogometni prvoligaš FC Dallas neće sudjelovati u nastavku MLS sezone jer je 11 članova kluba pozitivno na koronavirus, objavio je u ponedjeljak MLS.

Prema priopćenju MLS-a, deset igrača i jedan član stožera su bili pozitivni po dolasku u Orlando (Florida) gdje je u srijedu trebao početi turnir pod nazivom "MLS se vraća".

Kako je izjavio povjerenik MLS-a Don Garber, "zdravlje svih koji sudjeluju u nastavku je apsolutan prioritet i MLS će nastaviti poduzimati mjere koje su u skladu s tim prioritetom".

Ni jedna utakmica MLS lige nije odigrana od ožujka zbog pandemije. Nastavak sezone predviđen je za srijedu za 26 momčadi koje su smještene u Disney Worldu u Orlandu, gdje je svaka momčad izolirana.

I Nashville SC, čiji su igrači u Orlandu, također je pogođen serijom slučajeva zaraze, a kako piše "The Athletic" radi se o pet zaraženih, no klub nije odustao od sudjelovanja u nastavku sezone. Nashville SC u srijedu igra protiv Chicago Fire.

Carlos Vela, meksički nogometaš zvijezda Los Angeles FC, odustao je od nastupa zbog značajnog porasta oboljelih na Floridi u zadnjih nekoliko tjedana.