Tko će preuzeti "vruću" Dinamovu klupu?

Naslijediti najboljeg Dinamovog trenera u 21. stoljeću Nenada Bjelicu nije mogao biti lagan zadatak, neki bi rekli da je nasljednik unaprijed bio osuđen na neuspjeh, no Igor Jovićević stvarno se nije proslavio.

Mladi trener koji je postigao zapažene rezultate s Dinamovim juniorima, koje je dvaput odveo do četvrtfinala juniorske Lige prvaka, nije se snašao na klupi seniorske momčadi, pa je na njoj izdržao samo sedam kola, a u zadnjih pet utakmica upisao je dvije pobjede, dva remija i poraz od Rijeke.

A prije samo 10 tjedana sve se činilo bajkovitim, "dijete Dinama" preuzelo je klub.

Dinamo za nekoliko dana igra protiv Hajduka, a i do kvalifikacija Lige prvaka nije preostalo puno vremena, pa s Jovićevićevim nasljednikom ne smije pogriješiti. Tko su kandidati za klupu?

Navijači bi najviše voljeli povratak Nenada Bjelice, koji je teoretski moguć, jer on je još uvijek bez posla i mogao bi (gotovo) samo nastaviti tamo gdje je stao. Zašto se ne ispričati najboljem Dinamovom treneru u zadnjih 20 i više godina i zamoliti ga pokajnički da se vrati? Možda bi i pristao, uostalom nakon čudnog rastanka isticao je da je ostao u dobrim odnosima s ljudima iz kluba.  No previše bi to tražilo "posipanja pepelom" Dinamove uprave i braće Mamić, pa to apsolutno nije realna opcija, ali ostavimo je kao minimalnu mogućnost, jer iz maksimirske radionice šokova znaju izaći svakakva iznenađenja.

Od realnih opcija naijizglednijom se čini - Zoran Mamić. Aktualni sportski direktor ima iskustva s vođenjem momčadi i odmah je na raspolaganju.

Nakon prelaska Jovićevića na klupu seniora, mlade je preuzeo Goce Sedloski, no ne čini se realnim da će Modri opet povući isti potez i još jednom ostaviti mladu momčad na cjedilu, bez trenera.

Bivši trener Hajduka Željko Kopić je šef maksimirske omladinske škole, poznaje Hajduk, a i on bi mogao odmah uskočiti. Uoči derbija sa Splićanima on je možda i najsmisleniji, makar privremeni izbor.

Iskazao se na klupi Lokomotive Goran Tomić, no Lokosima predstoji finale Kupa, bi li se Tomić odrekao tako velike prilike za trofejom zbog klimave klupe Dinama? Malo vjerojatno....