Gorica na gostovanju u Puli, Lokomotiva dočekuje Inter

Pred nama je 33. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Otvaraju ga u 18.55 dvobojem u Puli Istra i Gorica.

Domaćin je na pretposljednjem mjestu s 23 boda, četiri manje od osmog Varaždina, i svaki je bod važan u grčevitoj borbi za opstanak. Gorica pak na šestom mjestu zaostaje šest bodova za petom Rijekom i još ima šanse dohvatiti Europu.

 - Kao što smo rekli nakon poraza od Osijeka, idemo iz utakmice u utakmicu. Nije na nama da gledamo tablicu, to moraju raditi oni koji su ispred nas, koji mogu izgubiti svoje pozicije. Rekao sam da ćemo imati svoje ambicije, da ćemo si postavljati ciljeve, koliko pobjeda želimo ostvariti, koliko golova zabiti... Moramo samo nastaviti s našim planom, s provođenjem naših ideja, a tako ćemo i raditi, rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

U 21.05 sat Lokomotiva, koja je na drugom mjestu i u sjajnoj formi, ugostit će u Kranjčevićevoj Inter iz Zaprešića, koji je posljednji. U isto vrijeme u Varaždinu će snage odmjeriti istoimeni domaćin i Slaven Belupo.

- Svaka utakmica do kraja je izazov, trebamo biti maksimalno fokusirani i predani, nikako ne smijemo nikoga podcijeniti, ali isto tako nikoga se bojati. Nećemo imati laku utakmicu, svaka utakmica je zahtjevna. Interu su bodovi važni kao i nama. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu, ali što je i najvažnije, našu pobjedu, rekao je Lokomotivin Kristijan Jakić.

Nedjelja je dan derbija. Sastaju se na Poljudu Hajduk i Osijek u 18.55, a kolo na Rujevici od 21.05 zaključuju Rijeka i prvak Dinamo.