McEnroe: Bit ću iznenađen ako najbolji tenisači neće igrati

Bivši američki tenisač, a danas komentator John McEnroe smatra da najbolji igrači jedva čekaju povratak na terene te vjeruje da će okolnosti biti sigurne za putovanja i igranje.

- Vjerujem da će svi najbolji igrati i na US Openu i na Roland Garrosu. To je samo moj osjećaj, ali vjerujem da mlađi igrači jedva čekaju ponovno zaigrati tenis i natjecati se, rekao je proslavljeni američki tenisač John McEnroe u razgovoru za BBC.

Roland Garros bi u 2020., umjesto drugog, trebao biti treći ovogodišnji Grand Slam turnir, jer je održavanje US Opena predviđeno u ranije određenom terminu od 31. kolovoza do 13. rujna.

- Govorimo o dva od tri Grand Slamova u ovoj sezoni (Wimbledon je otkazan, op.a.), to je velika stvar. Već se igralo tako i neće utjecati na većinu igrača. Nadamo se da će Novak biti u redu i u mogućnosti da igra na US openu, kaže McEnroe. 

- Nadal je jedan od onih za koje bi pomislio da će mu biti teško prijeći s tvrde podloge na zemlju. To ne voli raditi ili nije radio veoma često.

Roland Garros bi trebao započeti 27. rujna.

- Bit će zanimljivo vidjeti hoće li europski tenisači doći u Ameriku s obzirom na pandemiju i stanje u državi, iako je u New Yorku stanje puno bolje. Mislim da se sve može organizirati na siguran način. Bit ću iznenađen ako najbolji igrači, iako imaju pravo da ne igraju, odluče ne nastupiti na turnirima, zaključio je McEnroe.