Odstupio predsjednik Schalkea

Predsjednik Schalkea milijarder Clemens Tönnies podnio je ostavku nakon 19 godina na čelu kluba iz Gelsenkirchena, pod pritiskom pristalica bijesnih na njegovu upravu.

Tönnies (64) je milijarder koji je bogastvo zaradio u mesnoj industriji, 19 godina je bio na čelu Schalkea, ali su mu presudili ova korona-sezona, dugovi i niz od 16 utakmica bez pobjede koje su Schalke ostavili na 12.mjestu ljestvice. Od kluba koji je zadnjih deset godina čak osam puta igrao u Europi, od Schalkea se očekivao plasman u europska natjecanja i ove godine, no nakraju su u Gelsenkirchenu bili sretni što su u jesenskom dijelu sezone skupili dosta bodova jer bi u protivnom ispali.

Toennies je i prije ove sezone imao problema s rasističkim izjavama, a prije dva tjedna upravo se u njegovim klaonicama zarazio veliki broj radnika, što je rezultiralo karantenom u tom dijelu Njemačke.

Schalke je prošli tjedan napustio i financijski direktor što dovoljno govori o krizi kluba koji je, još prije no što je  koronavirus ispraznio stadione u Europi, imao 197 milijuna eura duga.

Ponovno pokretanje Bundeslige iza zatvorenih vrata omogućilo mu je da uštedi prihode od TV-prava, ali zato ima nedostatak od najmanje osam milijuna u blagajni po svakoj domaćoj utakmici bez gledatelja.