Derbi u Gradskom vrtu: Riječ osveta ne pripada sportskom miljeu

Srijeda donosi ogled posljednjeg Intera i prvaka Dinama u Zaprešiću, a kolo će derbijem u Gradskom vrtu zaključiti još dva pretendenta na kvalifikacije Lige prvaka, Osijek i Rijeka.

Osječani su nakon stanke osvojili najviše bodova od svih momčadi, dok Rijeka već četiri utakmice zaredom ne zna za pobjedu.

- Jedna posebna utakmica za nas zbog svih događanja koja su bila u Kupu. Nadam se da ćemo igrati velikim i hrabrim srcem, ali mirnom glavom, da se nećemo uhvatiti u zamku neke osvete i nečega što ne priliči sportu, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević pa dodao: - Oni su kvalitetna momčad, ali za mene je Osijek ipak bolji. Rezultati u posljednje vrijeme nam također idu u prilog u odnosu na njihove, no svakako će to biti derbi. Pozivam sve naše navijače da nam budu 12. i 13. igrač s tribina i nadam se da ćemo ih na kraju ovoga susreta učiniti sretnima i ponosnima.

- Siguran sam da naša momčad nije rekla zadnju riječ u prvenstvu. Znamo gdje idemo, poštujemo suparnika i njegov niz bez poraza u Gradskom vrtu. Situacija nije idealna u rezultatskom smislu, ali stvaramo veliki broj prilika i to je pozitivna stvar. Nedostaje mirnoća i suradnja u fazi obrane, ali imamo i peh da nas se kazni nakon svake pogreške. Mora postojati inat, želim gladne igrače i na kraju treba malo sreće da nas nagradi, istaknuo je trener Rijeke Simon Rožman.

Osim polufinala Kupa u kojem je Rijeka slavila - u tri međusobna ligaška ogleda ove sezone Osječana i Riječana omjer je izjednačen, svatko ima po jednu pobjedu uz neodlučen susret. Osijek na domaćem travnjaku nije poražen 515 dana.