Tomić o "prognozerima": Drago mi je da smo ih sve demantirali!

Utorak u HNL-u donosi ogled Lokomotive i Varaždina, momčadi u sjajnoj formi. Uoči susreta razgovarali smo s trenerom Lokosa Goranom Tomićem, koji nam je rekao u čemu je tajna lepršave igre njegove momčadi, osvrnuo se na "prognozere" uoči nastavka sezone i istaknuo da su drugi klubovi pod puno većim pritiskom od Lokomotive.

- Ovo je jedna jako bitna zbog toga što je Varaždin u izuzetnoj formi. Vezao je nekoliko vrlo bitnih pobjeda. Međutim, s druge strane igramo na našem terenu i mi smo apsolutni favoriti i nadam se da ćemo sutra to opravdati na terenu, rekao je Tomić o utakmici s Varaždinom, koja se igra u utorak u 18:55 u Kranjčevićevoj.

- Odlično izgledaju, što pokazuju sami rezultati. Pobijedili su Hajduk na Poljudu, vezali nekoliko jako bitnih pobjeda. Brzi su, neugodni su, organizirani i u obrani i u napadu tako da ne trebam puno reći ako kažem da će nas čekati jedna jako zahtjevna utakmica, dodao je.

U čemu je tajna lepršave igre vaše momčadi?

- Mislim da igramo jako dobar nogomet, nakon korone nekako su nam svi predviđali malo bodova u sudaru s našim najboljim ekipama. Drago mi je da smo ih sve demantirali. Pokazali smo da možemo sa svima igrati i naravno sad želim da na takav način i završimo sezonu.

Četiri ekipe su unutar dva boda u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka?

- Na početku sezone Lokomotiva je imala cilj osigurati jedno od mjesta koje vode u Europu. Mi smo vrlo blizu toga i sve što preko toga napravimo je veliki bonus za ovu ekipu. Naravno i samo finale Kupa.

Drugi su, po vama, pod većim pritiskom?

- Apsolutno, pritisak imaju ekipe koje se bore za opstanak i one kojima je cilj to drugo mjesto. Kažem, mi ulazimo rasterećeni u nastavak sezone, a kada smo rasterećeni, mi smo sigurno najopasniji.

Lokomotiva ima i povoljan raspored do kraja?

- Ne možete upisati bodove ni protiv koga. Jednostavno su i naše velike ekipe kiksale protiv pod navodnicima slabijih ekipa tako da se ne može ništa isplanirati. Međutim, jedno je sigurno, da ćemo mi dati sve od sebe da na kraju budemo jako visoko.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje!