Apel Liverpoola navijačima: Ovo ponašanje je neprihvatljivo

Liverpool se oglasio priopćenjem nakon što su se nastavila masovna okupljanja i slavlja navijača na ulicama. Redsi su osigurali naslov prvaka Engleske u četvrtak, a okupljanja navijača nastavila su se i u petak navečer.

Unatoč apelima, zbog pandemije koronavirusa, da ne ugrožavaju javno zdravlje i da poštuju socijalno distanciranje, mnogi se toga nisu držali.

- Tijekom proteklog tjedna podsjećali smo kako se regija i dalje bori s pandemijom koronavirusa i molili ljude da sigurno slave naslov Liverpoola. Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na Pier Headu u petak i neki su ignorirali socijalno distanciranje i riskirali javno zdravlje. Naš grad je i dalje u javnozdravstvenoj krizi i ovo ponašanje je neprihvatljivo. Potencijalna opasnost od drugog vala COVID-19 i dalje postoji te moramo raditi zajedno da ne pokvarimo sve što smo postili kao regija za vrijeme karantene, stoji u priopćenju.

- Kad će biti sigurno, zajednički ćemo napraviti pobjedničku paradu za sve. Do tada, sigurnost našeg grada treba biti prioritet, piše u zaključku zajedničke izjave nogometnog kluba, grada Liverpoola i policije.