Toni Nadal o Adria Touru: Pogreška koju može svatko napraviti

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, komentirao je zbivanja na Adria Touru i što to znači za nastavak teniske sezone.

Od tenisača koji su nastupili u Zadru pozitivni su Grigor Dimitrov, Novak Đoković i Borna Ćorić, dok je zaražen i Viktor Troicki, no on je igrao samo tjedan prije u Beogradu. Jučer je zarazu potvrdio i Goran Ivanišević, Đokovićev trener.

- Šteta. Dobra inicijativa je završila problemom sa koronavirusom, a to nije dobro ni za Đokovića ni za tenis. Svi moramo biti oprezniji, u Srbiji nisu bili toliko striktni. To je bila pogreška koju može svatko napraviti. Đoković se na kraju ispričao, ali ovo je bio korak unazak u procesu normalizacije situacije, komentirao je Nadal za španjolske medije.


Adria Tour, čiji je inicijator i glavni organizator najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, prekinut je u nedjelju, uoči finalnog dvoboja u teniskom centru na zadarskom Višnjiku, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža da je testiranje kojem je podvrgnut u Monte Carlu pokazalo da je pozitivan na Covid-19.

Nakon toga su testirani svi igrači i osobe koje su dolazile u kontakt sa zaraženim bugarskim tenisačem, a epilog je da su pozitivni na Covid-19 bili Novak Đoković i njegova supruga Jelena, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, bivši hrvatski tenisač i sadašnji Đokovićev trener Goran Ivanišević, Đokovićev kondicijski trener Marco Panichi, trener Grigora Dimitrova Christian Groh, te srpski tenisač Viktor Troicki koji je igrao na beogradskom turniru Adria Toura.

Prema prilagođenom programu ATP-a i WT-a sezona će startati 3. kolovoza u Palermu turnirom tenisačica, te 14. kolovoza u Washingtonu turnirom tenisača.