Mladost deklasirala POŠK u prvom susretu četvrtfinala na Šalati

U prvom susretu četvrtfinala hrvatskog vaterpolskog prvenstva Mladost je na plivalištu Šalata uvjerljivo pobijedila POŠK sa 21-4 (7-1, 3-1, 7-1, 4-1).

Mladost i POŠK će obje utakmice odigrati u Zagrebu na otvorenom plivalištu na Šalati. Prva je odigrana večeras, a druga je zanimljivo, u subotu već u 10,30 sati.

Zagrepčani su naglašeni favoriti što su i potvrdili uvjerljivom pobjedom 21-4.

"Žapci" su već nakon prve četvrtine vodili sa 7-1, a identičnim rezultatom dobili su i treću dionicu. POŠK je bio donekle ravnopravan tek u drugoj dionici koju je izgubio sa 1-3.

Najefikasniji igrači u redovima Mladosti bili su Luka Bukić sa šest, Konstantin Hharkov sa četiri, te Josip Vrlić s tri gola. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Marino Divković s tri gola.

- Mislim da rezultat govori sve sam za sebe. Imali smo u početku nekih loših ulaza što se tiče igrača više, ali kasnije što je utakmica odmicala pokazali smo neospornu razliku u kvalitetu. Ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje, izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapcima je ovo bila prva utakmica nakon više od 115 dana pauze izazvane koronavirusom, a koliko su zagrebačkim vaterpolistima nedostajale utakmice pokazuje podatak da ih se čak osam upisalo u strijelce.

- Sve smo odradili kako smo se i dogovorili. Ovo je bio jedan lakši protivnik, ali treba ih shvatiti ozbiljno i sutra, pobijediti te se onda pripremati za polufinalnu utakmica s Jadranom, izjavio je igrač Mladosti Lovre Miloš.

Pobjednik ovog četvrtfinalnog para će se u polufinalu nadmetati s boljim iz ogleda Jadran - Primorje EB. Prva utakmica tih suparnika, odigrana u Rijeci, završila je pobjedom Splićana 13-9.