David Beckham ulaže u esport

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham ulazi u virtualni svijet kao suvlasnik londonskog start-up Guild Esports-a.

Iz Guild Esporta, koji će imati sjedište u Londonu, su najavili pokretanje akademije igrača, ali i pokretanje timova u raznim esport arenama uključujući Rocket League, EA Sports, FIFA i Fortnite.

- Imamo viziju i želimo postaviti novi standard, podržavajući igrače u budućnosti, rekao je Beckham.

- Kroz karijeru sam imao dovoljno sreće igrati s nogometašima na vrhu njihove karijere i iz prve sam ruke vidio strast i predanost koja potrebna za vrhunski rezultat. Posvećeni smo njegovanju i poticanju talentiranih mladih igrača putem naših akademskih sustava i radujem se što ću pomoći našem timu Guild Esports-a da raste, dodao je legendarni engleski nogometaš.

Poznati britanski ilustrator, grafičar i dizajner Fergus Purcell bit će zadužen za brendiranje kompanije.

Financijski detalji Beckhamove investicije nisu objavljeni, ali Financial Times izvještava da će on postati drugi najveći Guild Esports dioničar.

- Izgradili smo iskusan menadžerski tim i ponosan sam što je David Beckham suvlasnik u ovom poduhvatu, rekao je prvi čovjek tvrtke Carleton Curtis.

Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida suvlasnik je i američkog nogometnog prvoligaša Inter Miamia koji ove godine počinje nastupati u MLS-u. 

Naime, Beckham je još 2014. kupio franšizu po cijeni od 25 milijuna dolara, a pored njega u vlasničkoj strukturi su Jorge i Jose Mas iz tvrtke MasTec, Marcelo Claure i MasayoshiSon (SoftBank Group).