Gilles Simon stao u obranu Đokovića

Francuski tenisač Gilles Simon stao je u obranu prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji se nalazi na udaru javnosti nakon što je došlo do širenja koronavirusa poslije Adria Toura u Beogradu i Zadru. Đoković je inicijator te ideje, a brojne kritike posljednjih dana mogu se čuti na njegov račun.

Simon je naglasio kako su kritike pretjerane te da se zaboravlja Đokovićev doprinos za tenis izvan terena.

Simon je rekao da je Đoković imao dobre namjere s Adria Tourom te da je nepošteno da on preuzme svu krivnju.

- Hrpa ljudi je sretna jer želi vidjeti Đokovića slabog jer im zauzima mjesto. Optužit će ga da je sve njegova krivica i da bi netko drugi bolje to organizirao. Veoma je komplicirano odlučiti tko bi trebao snositi posljedice jer je to politika, prenosi Tennis Break News riječi Simona.


Francuski veteran komentirao je i izjavu američkog tenisača Noaha Rubina koji je kritizirao Đokovića jer nije bio prisutan na sastanku igrača uoči nastavka sezone.

- Zbog toga ga je kritizirao, ali Đoković je proveo 1500 sati na telefonu bez da je Rubin znao za to. Rubin ga optužuje da nije bio na posljednjem sastanku, a on je sve to već prije dogovarao. Novak je napravio toliko toga za Rubina i ostale tenisače, ali on je sad odlučio da ga ne voli jer nije bio na posljednjoj konferenciji, kaže Simon.

- Lako je otkriti odakle dolazi prvi val kritika protiv Đokovića. Od kada Noah Rubin ima čitavu stranicu za napade na Đokovića? Kome treba njegovo mišljenje? Američki utjecaj osjeti se i ovdje u Francuskoj. Dok Novak pokušava raditi mnoge stvari, to nervira puno ljudi, zaključio je Simon.