Počinje Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku

Ovoga vikenda na zagrebačkom jezeru Jarun počinje klupsko prvenstvo u odbojci na pijesku za seniore na kojem će nastupiti 16 klubova, po osam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

- Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i Kupa RH koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli, najavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

U ženskoj konkurenciji nastupit će Kop Siget, Kop Žnjan, Haok Žal Banjole (Pula), Kop Čakovec, Kop Opatija, Kop Retfala, Žkop Jarun i Aok Osijek, dok će u seniorskoj konkurenciji snage odmjeriti Kop Opatija, Kop Siget, Kop Zagreb, Kop Žnjan, Kop Čazma, Kop Retfala (Osijek), Kop Čakovec i Haok Žal Banjole (Pula).

Svi klubovi međusobno će odigrati po dvije utakmice i skupljati bodove na prvenstvu. Prema broju bodova odredit će se plasman na ljestvici te konačan pobjednik prvenstva.

Prvenstvo se nakon Zagreba nastavlja u Puli 11. i 12. srpnja, a pobjednici će se znati nakon završnice koja se igra u Podstrani (Split) 25. i 26. srpnja.

Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe od 18 u Splitu, od 3. do 5. srpnja, Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17.-19. srpnja, Split 21.-23. Kolovoza, Pula 28.-30. Kolovoza), te Klupski kup Hrvatske koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.