Struff umjesto Ćorića u Kitzbuehelu, Dimitrov i dalje na popisu?

Nijemac Jan-Lennard Struff zamijenit će hrvatskog tenisača Bornu Ćorića, koji se na humanitarnom turniru u Zadru Adria Tour zarazio koronavirusom, na predstojećem egzibicijskom turniru Thiems7, koji počinje u Kitzbühelu 7. srpnja.

Na ovom tunriru trebao je nastupiti i Bugarin Grigor Dimitrov koji je prvi od tenisača bio pozitivan na koronavirus u Zadru. Dimitrov je još uvijek na popisu gostiju austrijskog tenisača Dominika Thiema, koji je i suorganizator turnira, no to ne znači da će bugarski tenisač nastupiti u Austriji jer će organizatori zatražiti negativan test prije nastupa, izvještava austrijska agencija Apa.

Osim Dimitrova i Ćorića na turnirima Adria Toura su se koronavirusom zarazili i srpski tenisači Novak Đoković i Viktor Troicki.

Na turniru u Kitzbuehelu će, osim trećeg tenisača svijeta Thiema, nastupiti i Talijan Matteo Berrettini (8. na ATP ljestvici) i Francuz Gael Monfils (9.). Na popisu su i Rusi Andrej Rubljev (14.), Karen Hačanov (15.), Dimitrov (19.) i Nijemac Struff (34.).

Turnir ima nagradni fond od 300.000 eura, a u skladu s mjerama za spriječavanje širenja koronavirusa bit će otvoren za 500 gledatelja.