Đorđe Đoković: Učinili smo apsolutno sve da se zaštitimo

Teniski turnir u Zadru Adria Tour dobio je reklamu kakvoj se nitko nije nadao. Iz teniskog svijeta i dalje stižu reakcije na nesretne događaje i koronavirus koji se uvukao među najbolje igrače svijeta. Umjesto jedne pozitivne priče, organizatorima turnira ostao je gorak okus.

- Testiranje dolazaka stranaca nije obavezno. Mi ih nismo testirali, a nitko od nije imao simptome i razloge za testiranje. Po tome bi mi svakog turista trebali testirati koji ulazi u Hrvatsku jer ne znate gdje se i kuda kretao. Da to nije bio Dimitrov, ili zvijezda, ovakva priča i tenzija ne bi bila oko ovog turnira, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

- Ovaj scenarij je bio onaj najgori mogući, nama je žao što se to dogodilo, ali opet ponavljam s naše strane je učinjeno apsolutno sve da se zaštitimo, sve restriktivne mjere su bile sprovedene kako u Beogradu tako i u Zadru, rekao je direktor Adria Toura Đorđe Đoković.

Jedan od onih koji je osudio neodgovorno ponašanje tenisača na Adria Touru je i Andy Murray:

- Dok god situacija ne bude potpuno sigurna, moramo se pridržavati mjera kao što su socijalna distanca i igranje bez publike kako bi se rizik smanjio na najmanju moguću mjeru. Znam da je proteklih nekoliko mjeseci bilo teško za sve nas, ali moramo se toga pridržavati ako želimo izbjeći novi val zaraze.