Bradley ne želi na završnicu u Orlando: Ne želim ugroziti obitelj

Igrač Los Angeles Lakersa Avery Bradley, jedan od košarkaša koji se protive nastavku NBA sezone krajem srpnja u Orlandu, izjavio je da neće sudjelovati u tome iz obiteljskih razloga, javlja ESPN.

Bradley, koji je u prvoj petorci nastupio u 44 utakmice ove sezone, izabrao je ostati sa suprugom i troje djece od kojih najstariji šestogodišnjak ima respiratorinih problema.

Zbog toga, a u svjetlu situacije s pandemijom koronavirusa, malo je vjerojatno da će djetetu liječnici dopustiti da uđe u kompleks u Orlandu zajedno s obitelji.

- Koliko god bio odan suigračima i klubu, igram košarku i za svoju obitelj. Dakle u ovom trenutku ne mogu donijeti odluku kojom bih mogao dovesti zdravlje i dobrobit svojih u opasnost, pojasnio je Bradley.Bradley je zajedno s igračem Brooklyn Netsa Kyrieom Irvingom predvodio grupu od 80 igrača koji se protive nastavku sezone NBA ovo ljeto.

Kao razlog tome navode se tri argumenta: bojazan od bolesti Covid-19, čak i ultra-sigurnom kompleksu Disney World, rizik od ozljeda nakon dugog razdoblja neaktivnosti i kao zadnje jer smatraju da je sada trenutak više za borbu protiv rasizma, koju je izazvala smrt Georgea Floyda, nego za košarku.

- I kao što sam obećao ranije, iskoristit ću ovo vrijeme da se koncentriram na stvaranje projekata koji će pomoći zajednici, dodao je Bradley.

Uz njega bi mogao stati i još jedan igrač Lakersa Dwight Howard., koji se danas mora izjasniti želi li sudjelovati u nastavku sezone u Orlandu.