Donna Vekić: Negativna sam na testu i nalazim se u samoizolaciji

Hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je nastupila na turniru Adria Tour u Zadru i odigrala meč sa srpskom igračicom Olgom Danilović, objavila je kako nije zaražena koronavirusom nakon obavljenog testa.

- Pozdrav svima! Samo vas želim obavijestiti da sam testirana na koronavirus i negativna sam. Napravit ću još jedan test u petak. Sukladno preporukama medicinske struke, nalazim se u samoizolaciji. Želim svima koji su zaraženi brzi oporavak, napisala je na društvenima mrežama.


Turnir Adria Tour je prekinut uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov. Finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćorića za svega 33 minuta, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao.

Đoković nije bio među tenisačima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u Beogradu, a u utorak je objavljeno kako je i on, poput Dimitrova i Ćorića, pozitivan na COVID-19.