Adria Tour na naslovnicama svjetskih medija, Đokoviću kritike

Adria Tour, koji se u organizaciji Novaka Đokovića, održao u Beogradu pa u Zadru, ubrzo je postao tema svih svjetskih medija nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je zaražen.

Njemački mediji već su i ranije kritizirali organizaciju turnira za vrijeme pandemije koronavirusa, a na kojoj se nisu svi držali pravila o socijalnom distanciranju.

Tiražni francuski list L'Equipe na naslovnici izdanja u utorak donosi tenisače s Adria Toura te kritizira uključene zbog rizika od širenja virusa.


Brazilac Bruno Soares, član ATP odbora igrača u podcastu je izjavio: - Bio je to horor 'šou' i sramota za Đokovića jer je on predsjednik odbora igrača i njegov raniji govor ide protiv svega što je pokazao na tom događaju. Cijela ova situacija utječe na kompletnu sliku tenisa u javnosti.  

Dan Evans, britanski tenisač, rekao je kako definitnivno nisu igrači trebali imati zabavu i plesati jedni po drugima.

- Trebao je osjećati malo odgovonosti prema drugima, rekao je Evans.

- Gdje su svi Đokovićevi obožavatelji koji su me napadali jer sam rekla da zdravlje treba biti prioritet ispred broja ljudi koji s nama mogu ići na turnir. Pokušavala sam vam reći to..., napisala je američka tenisačica Sashia Vickery.

Sarkastičan komentar, osvrnuvši se na neke ranije Đokovićeve izjave, na Twitteru podijelio je američki tenisač Tennys Sandgren: - Ako Novak nema Covid-19 počet ću blagoslivljati svoju vodu s pozitivnim vibracijama.