Direktor turnira u Bolu: Vodstvo HTS-a treba dati ostavke

Direktor WTA turnira u Bolu Feliks Lukas prozvao je vodstvo Hrvatskog teniskog saveza nakon eskalacije situacije s koronavirusom u Zadru na turniru Adria Tour.

Ćorić pozitivan, Stožer u Zadru objavio nove informacije

Grigor Dimitrov objavio da ima koronavirus, otkazano finale u Zadru!

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- HTS i njegovo kompletno vodstvo bi trebali dati ostavke ovog trenutka.

Prije nekoliko dana sam napisao "Facebook status" o lošoj organizaciji pozivnog turnira HTS-a u Zadru, gdje sam naveo činjenicu da se ne provode nikakve epidemiološke mjere, pa ni minimalne poput dezinfekcije ruku.

Zbog mog Facebook komentara sam dobio salvu kritika od strane HTS-a, te bio fizički izvrijeđan od strane Dopredsjednika HTS-a u alkoholiziranom stanju ispred međunarodnih gostiju Adria Toura, taj slučaj sam prijavio i policiji u Zadru i tema je za sebe.

Međutim kada netko nije poštivao struku i kada se nekompetentni ljudi uhvate organizacije ovako velike manifestacije, neuspjeh je jedina opcija. Organizatori WTA i ATP turnira su dobili upute na preko 100 stranica za provođenje mjere zaštite od COVID-19 i to za organizaciju turnira u kolovozu. Više od 3 mjeseca se educiramo o tome i raspravljamo na zoom konferencijama o svim detaljima. Ali struka u ovom slučaju hrvatskom sportu nije bila potrebna da se uključi.

Ostavka kompletnog vodstva HTS-a je nešto što se mora dogoditi već danas ako je ostalo bar još malo zdrave pameti!, napisao je Lukas.

- Sigurnost svih sudionika Adria Toura na prvom je mjestu, izjavila je u ponedjeljak predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

- Odmah po saznanju da je Grigor Dimitrov pozitivan na Covid-19 otkazan je finalan meč, rekla je Babić.

- Prema mišljenju epidemiologa, posjetitelji koji nisu bili duže od 10 minuta u izravnom kontaktu s pozitivnim igračima nemaju razloga za zabrinutost. Sinoć je testiran dio igrača kao i prateći timovi, a od jutros traju testiranja organizacijskog odbora te drugih uključenih u samu organizaciju turnira, dodala je pozivajući sve "na povećan oprez i pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera i uputa epidemiologa Krunoslava Capaka i Alana Medića oko daljnjeg postupanja".