Startalo rusko prvenstvo - Rostov s juniorima primio 10 golova

Nakon tri mjeseca pauze nastavljeno je rusko nogometno prvenstvo, a u prvom susretu Soči je pobijedio Rostov s nevjerojatnih 10-1.

Razlog takvom poraz je činjenica što je Rostov nastupio s juniorima jer je cijela prva momčad u karanteni zbog sumnje da je šest igrača zaraženo koronavirusom.

Rostov je prije nekoliko dana testirao 48 članova momčadi, stručnog stožera i dužnosnika kluba, a šest igrača je imalo rezultate koji su odstupili od normalnih zbog čega su svi završili u karanteni.

Ruski nogometni savez je zamolio Soči da pristane na odgodu, ali Soči nije pokazao razumijevanje i utakmica je odigrana. Dodajmo kako je najstariji igrač Rostova imao 19 godina. Na koncu je Soči pobijedio sa 10-1. 

Zanimljivo gosti su poveli u trećoj minuti golom Romanova, no Soči je već do kraja poluvremena vodio sa 4-1. Kokorin i Zabolotnji su zabili po tri gola, Polozov dva, a Abramov i Koldunov po jedan.

U drugom susretu dana Ahmat Grozni je na gostovanju pobijedio Krilja Sovjetov sa 4-2.

Na ljestvici vodi Zenit sa 50 bodova, dok Lokomotiv i Krasnodar imaju po 41 bod. Rostov je četvrti sa 38 bodova, dok je Soči na devetoj poziciji sa 27 bodova.