Gledanost La Lige porasla za 48 posto, najviše u Africi

Gledanost utakmica španjolskog nogometnog prvenstva u inozemstvu porasla je za 48 posto otkako se La Liga nastavila nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Prema podacima analitičke tvrtke Nielsen Sports, najveći skok gledanosti zabilježen je u Africi gdje je došlo do skoka od 73 posto.

U Aziji se gledanost povećala za 72 posto, dok je u Europi skok za 56 posto. Zanimljivo, najveći porast u Europi je zabilježen u Belgiji gdje je nacionalno prvenstvo prekinuto, od čak 130 posto.

Španjolska bilježi skromnije brojke, utakmice prvog kola nakon povratka nogometaša na teren 11. lipnja pratilo je 12 posto više televizijskih gledatelja.

Najgledanije su bile utakmice Real Madrid - Eibar (3-1), Barcelona - Real Mallorca (4-0), te Sevilla - Real Betis (2-0).

- Osjećamo se privilegiranim što možemo ponovo izaći na teren. Sretni smo što imamo priliku ponuditi sportsku zabavu uživo u vrijeme kad je malo ovakvih događaja širom svijeta, rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

- Nadamo se da će uskoro započeti i druga natjecanja u drugim regijama, jer su važna za obožavatelje i industriju.

- Znali smo da obožavatelji širom svijeta žele uživati u uzbuđenju i zabavi koje nudimo, dodao je direktor marketinga i međunarodnog razvoja lige Oscar Mayo.

Španjolska je jedna od najteže pogođenih zemalja na svijetu s više od 27.000 smrtnih slučajeva i 245.000 pozitivnih na koronavirus.