Colin Kaepernick se pridružio Mediumu

Bivši igrač NFL-a Colin Kaepernick (32), koji je prije tri godine ostao bez ugovora nakon što je prosvjedovao protiv policijske brutalnosti klečanjem tijekom intoniranja himne, pridružio se odboru tvrtke Medium i radit će na sadržajima fokusiranim na rasu i građanska prava, objavila je u četvrtak američka internetska izdavačka platforma.

Kaepernick je tijekom pripremnih utakmica u ljeto 2017. započeo svoj protest protiv policijske brutalnosti klečanjem tijekom intoniranja himne prije početka utakmice. Zbog toga su mu San Francisco 49-ersi raskinuli ugovor, a niti jedan klub ga potom nije želio angažirati.

Kaepernick je tužio ligu, a prošle godine je ta tužba riješena nagodbom.

- Znam da će on donijeti vrijedan uvid i vodstvo u našu tvrtku, posebno u ovom trenutku kada je svijet konačno shvatio njegovu viziju o rasnoj pravdi, rekao je izvršni direktor Mediuma Evan Williams.

- On je uporan, neovisan mislilac, čiji je integritet toliko nadahnuo. Svijetu je potrebno više od toga, dodao je.

Medium su u 2012. godini osnovali Evan Williams i Biz Stone, suosnivači Twittera, s ciljem da stvore mjesto na kojoj bi korisnici sa lakoćom mogli podijeliti misli i ideje.

Platforma omogućuje korisnicima, uključujući tvrtke i medijske kuće, da objavljuju blogove.

Kaepernick je u veljači pokrenuo izdavačku tvrtku koja je također dio partnerstva i pomoći će u stvaranju i prikazivanju priča o rasi i građanskim pravima u Americi.

- Radujem se što ću stvoriti nove prilike i mogućnosti za crne pisce i stvaraoce s mojom novom ulogom kao člana uprave, kazao je.

Nacionalna liga američkog nogometa (NFL) prije dvije godine zabranila je klečanje na koljenima tijekom intoniranja američke himne. Sada, u jeku velikih prosvjeda zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, kažu kako su pogriješili.

Prije nekoliko dana povjerenik NFL-a Roger Goodell izjavio je kako bi želio vidjeti Kaepernicka ponovno u ligi te kako ohrabruje franšize da ga angažiraju.