Cijela momčad ruskog prvoligaša u karanteni

Cijela momčad ruskog nogometnog prvoligaša Rostova završila je u karanteni zbog sumnje da je šest igrača zaraženo koronavirusom.

Iz kluba su poručili kako su rezultati ispitivanja za šestoricu igrača odstupili od normalnih zbog čega su igrači izolirani od ostatka momčadi.

- S njima su u bliskom kontaktu bila ukupno 42 člana momčadi, stručnog stožera i kluba, zbog čega smo cijelu momčad stavili u karantenu, poručili su iz Rostova, četvrtoplasirane momčadi ruskog prvenstva.

- Ovo je viša sila. U kontaktu smo s vodstvom lige i saveza i striktno slijedimo preporuke liječnika, dodali su.Rostov je u petak trebao gostovati kod Sočija, no utakmica je odgođena, kao i susreti protiv Arsenala Tule i Krasnodara koji su trebali uslijediti u idućim kolima.

Prema pisanju ruskih medija, vodstvo lige za sada nema namjeru odgađati nastavak natjecanja.

Ruska nogometna liga vratit će se ovog vikenda nakon tromjesečne stanke zbog pandemije. Prvi susret bit će u petak između Krilja Sovetova i Ahmata Groznog, a do kraja sezone ostalo je osam kola.

Prije pauze na prvom mjestu bio je Zenit St. Petersburg sa 50 bodova, a najbliži pratitelji, moskovski Lokomotiv i Krasnodar imaju po 41 bod. Rostov je četvrti s 38 bodova.