Najdugovječniji izbornik o smjeni: Dno dna

Šokantna odluka hrvatskog dizačkog saveza! Nakon 28 godina, smijenjen je izbornik hrvatske dizačke reprezentacije Boško Čavka, najdugovječniji izbornik u povijesti hrvatskog sporta.

Čavka je najzaslužniji za angažman Nikolaja Pešalova pred kraj devedesetih godina prošlog stoljeća. Pešalov je za Hrvatsku osvojio prvu zlatnu pojedinačnu medalju u dizanju utega na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. Četiri godine poslije Pešalov je na Olimpijskim igrama u Ateni osvojio broncu.

Da apsurd bude veći, upravo je Pešalov sadašnji predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza inicirao Čavkinu smjenu, i to kako kaže njemu iza leđa, s još dvojicom čelnika kluba dizača utega "Split" Matom Rodinom i Duškom Kadijevićem, ujedno i članovima Izvršnog odbora Hrvatskog dizačkog Saveza.

S obzirom na činjenicu da Čavku nisu niti pozvali na dogovoreni sastanak na kojem je smijenjen niti ga o tome naknadno obavijestili, već je to slučajno načuo, Čavka je ogorčen i najavljuje nastavak borbe za legitimnost i transparentnost odnosa u sportu u kojem je ostavio cijeli svoj životni vijek i trenersku karijeru.

- Nije nelegitimno mene smijeniti, to je njihovo pravo. Ali način smjene je sporan, jadan. Dno dna. Nakon moje 24 medalje osvojene i Pešalovog zlata ovako. Moram se zahvaliti Damjanu Krklecu, bivšem predsjedniku koji je toliko puno dao za ovaj sport i kojega je na isti način izbušila ova ista grupa ljudi, rekao je Čavka, smijenjeni izbornik Hrvatske dizačke reprezentacije.