Nastavak HNL-a prvi put s gledateljima na tribinama

Nakon dva odigrana kola u 1. HNL-u poslije stanke zbog koronavirusa, pred nama je prvo u nastavku sezone u kojemu će na tribinama biti navijači.

Uzbudljiva borba za Europu nastavlja se u HNL-u

U utorak 16. lipnja od 18.55 u Puli će na stadionu Aldo Drosina igrati Istra 1961 i Inter-Zaprešić, a u isto vrijeme počet će i dvoboj na Poljudu gdje Hajduk dočekuje Varaždin. Najzanimljiviji će svakako biti derbi 29. kola u kojemu se na Rujevici od 21.05 sastaju treća Rijeka i četvrta Lokomotiva.

Navijači će se već sutra vratiti na stadione u Puli i Rijeci, dok Poljud ostaje zatvoren još jednu utakmicu zbog ranije izrečene disciplinske mjere.

Stadion na Rujevici neće biti otvoren u punom kapacitetu, no Riječane veseli povratak navijača.

- Kad se igra doma na Rujevici pred navijačima, to je velika razlika i to se osjeti na terenu, bit će lakše uz navijače, oni će nam dati dodatni impuls, smatra napadač Rijeke Alexander Gorgon.

- Znamo da je Rijeka dobra momčad, pogotovo kad igra na svom stadionu i pogotovo sada u prvoj utakmici s gledateljima na stadionu, izjavio je branič Lokomotive Ivan Čeliković.

Riječki klub je na svom portalu objavio upute za navijače, odnosno za vlasnike kompleta ulaznica za sezonu 2019./2020. kojima će biti dozvoljen ulaz, budući da nema slobodne prodaje na blagajnama.

Preostale dvije utakmice 29. kola 1. HNL-a na rasporedu su u srijedu. U 18.55 na Maksimiru se sastaju Dinamo i Slaven Belupo, a od 21.05 Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti Goricu.

Ljestvicu predvodi Dinamo sa 68 bodova ispred Hajduka i Rijeke koji imaju po 51 bod. Četvrta je Lokomotiva sa 49 bodova, a na petom mjestu je Osijek koji ima 46 bodova. Slijede Gorica (39), Slaven Belupo (28), Istra 1961 (19), Varaždin (18) te Inter-Zaprešić (17).