Rožman uoči Lokomotive: Veseli me povratak gledatelja

U derbiju 29. kola 1. HNL-a u utorak na Rujevici Rijeka dočekuje Lokomotivu. Bit će to ujedno "generalna proba" za finale Hrvatskog nogometnog kupa u kojemu će ove dvije momčadi igrati 1. kolovoza u Šibeniku.

Lokomotiva na Rujevicu stiže na krilima pobjede u prošlom kolu nad vodećom momčadi prvenstva, zagrebačkim Dinamom, dok je iza Riječana "mršavi" remi u Varaždinu (0:0).

- Ispred nas je ekipa koja je u prošlom kolu dobila Dinamo, to govori o njihovoj jačini i kvaliteti. To je ekipa koja se želi nadigravati, ekipa za koju svi znamo da ima jako dobar protunapad, a pogotovo su dobri u zadnjih 30-ak minuta, tako da i na to moramo obratiti pažnju. U tom smislu ćemo pokušati napraviti strategiju za ovu utakmicu, rekao je trener Rijeke Simon Rožman, kojega veseli povratak gledatelja na stadion.

- Vraćaju se gledatelji, što je za nas jako bitno, u vrijeme prije korone bila je jako dobra atmosfera na Rujevici, pogotovo u onim teškim trenucima kada nismo bili na top razini, stvarno su gledatelji bili ti koji su nas izvukli iz svega. Svjesni smo da ima još rezerve u našoj igri, ali kao što sam rekao, kako sve bude išlo prema normali, tako ćemo mi normalnije izgledati. Igrači odlično rade na treningu, samo sada to treba prenijeti na utakmicu. Stoposto sam siguran i uvjeren da ćemo pružiti sve što možemo. Ovo je jedan pravi derbi, pravi okršaj i vjerujem u dečke da ćemo igrati dobru utakmicu, kaže Rožman.

Lokomotivu karakteriziraju kontranapadi i brza tranzicija igre.

- Oni su po tome prepoznatljivi, igraju bez pritiska, žele se nadigravati, zato su sve utakmice koje su dosad igrali zanimljive. Jako su dobri u zadnjih 30 minuta, naravno da razmišljamo o njima, ali najviše razmišljam o svojoj ekipi. Ima nekih dilema oko igrača, imamo dosta ozljeda, pa ćemo nakon treninga vidjeti tko može, a tko ne, a siguran sam da će svi oni koji izađu na travnjak, da će se potući za ovaj grb i naš klub, smatra strateg Riječana.