Thiem pobjednik prvog Adria Toura, Đoković plakao, slijedi Zadar

Pobjednik premijernog izdanja Adria Toura u Beogradu je Austrijanac Dominic Thiem, koji je u finalu svladao domaćeg tenisača Flipa Krajinovića s 4:3 (7:2), 2:4 i 4:2.

Prvi set odlučen je u "tie-breaku", a u drugome je Krajinović napravio "break" za vodstvo 3:1. Odmah je "breakom" uzvratio treći tenisač svijeta, no i drugi put mu je servis oduzeo srpski tenisač i s 4:2 je izborio treći, odlučujući set.

U trećoj dionici Austrijanac je prvi oduzeo suparniku servis i poveo s 2:1, a onda sigurnom igrom i s 3:1. Krajinović je tu počeo pokazivati znakove umora i više se nije uspio vratiti.
 
Prvi igrač svijeta Novak Đoković ranije danas je pobijedio Alexandera Zvereva, no zbog "kruga" je ostao bez finala.

- Bilo je emotivno ovih posljednjih nekoliko dana, zahvalio bih se svim ljudima koji su podržali ovaj događaj , rekao je emotivni Đoković, koji se čak i rasplakao, no objasnio je zašto plače.

U Beogradu je nastupilo osam tenisača koji su bili podijeljeni u dvije skupine. U prvoj skupini je bio najbolji Filip Krajinović, Novak Đoković je bio drugi, Alexandar Zverev treći, a Viktor Troicki posljednji. U drugoj skupini najbolji je bio Dominic Thiem, ispred Nikole Milojevića, Grigora Dimitrova i Dušana Lajovića.

Sljedeća stanica Adria Toura je Zadar, gdje će, između ostalih, nastupiti najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, zatim Novak Đoković, Alexandar Zverev....

Adria Tour u Zadru započet će u petak svečanim otvaranjem, a organizatori obećavaju bogat popratni program, planiraju koncerte Gibonnija, Petra Graše i još jedno glazbeno iznenađenje.

Nakon Zadra, turnir je trebao biti održan u Crnoj Gori, ali je otkazan i još je neizvjesno što će biti s tim terminom, a slijede Sarajevo i Banja Luka.

Adria Tour nastao je na inicijativu Novaka Đokovića kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.