Bivši grčki reprezentativac i budući napadač Hajduka opet strijelac

Hajduk će ovog ljeta, kako izgleda, dobiti veliko pojačanje u liku Dimitrisa Diamantakosa.

Nogometaš koji je u karijeri upisao i pet nastupa za A reprezentaciju Grčke ove sezone je vrlo dobar u redovima njemačkog drugoligaša St. Paulija, za kojega je danas u pobjedi 2:1 protiv Ergzebirge Auea zabio svoj deveti pogodak sezone.  Diamantakos je doveo domaćina u vodstvo u 22. minuti, a mogao je zabiti još jednom, no nije iskoristio jedanesterac.

Dvadesetsedmogodišnjak iz Pireja je u njemačku drugu ligu došao 2015. posudbom iz Olympiakosa u Karlsruhe. Nijemci su ga kasnije otkupili za milijun eura, no sljedeće su sezone ispali u treći razred pa je promijenio sredinu.

Najbolje godine karijere imao je 2013. i 2014. godine. U Ergotelisu je u sezoni 2013./2014 zabio 10 golova, pa je s posudbe vraćen u Olympiakos, za koji je tog ljeta 2014. zabio tri pogotka na Champions Cupu u Sjevernoj Americi, dva Milanu, a jedan Manchester Cityju.   Te godine ga je Claudio Ranieri pozvao u A reprezentaciju Grčke. Njegova budućnost je izgledala blistavo. No u nastavku sezone 2014./2015. se stjecajem raznih okolnosti "ugasio" i već 2015. poslan je u Njemačku na posudbu.