Trump neće gledati utakmice ako igrači budu klečali

Američki predsjednik Donald Trump poručio je u nedjelju da neće gledati utakmice NFL-a i nogometne reprezentacije SAD-a ako igrači budu klečali za vrijeme intoniranja nacionalne himne.

Američki nogometni savez prošlog tjedna priopćio je kako je odustao od zahtjeva da igrači stoje za vrijeme himne, rekavši da je politika pogrešna i da ometa pokret Black Lives Matter.

Politika je usvojena 2017. nakon što je članica američke ženske nogometne reprezentacije Megan Rapinoe kleknula tijekom himne prije utakmice u znak solidarnosti s NFL-ovim igračem Colinom Kaepernickom koji je kleknuo da upozori na rasnu nepravdu.

- Neću to više gledati, napisao je na Twitteru Trump. - A čini se da i NFL kreće u tom smjeru, ali ja to neću gledati, rekao je Trump.Povjerenik NFL-a Roger Goodell rekao je ovog mjeseca da je liga pogriješila ne slušajući igrače koji osuđuju rasizam u zemlji koju su zahvatili masovni prosvjedi zbog policijske brutalnosti protiv crnaca, posebice nakon što je prošli mjesec u Minneapolisu ubijen Afroamerikanac George Floyd kojemu je bijeli policajac kleknuo na vrat.

Trump je glasno kritizirao igrače koji su klečali za vrijems intoniranja himne, a prije  je na Twitteru napisao da NFL igrači, koji su to učinili, ne poštuju američku državu i njenu zastavu.