Vratila se atletika: Filip Mihaljević solidan u Splitu

Splitski atletski klub ASK prvi je u Hrvatskoj održao atletsko natjecanje nakon duge stanke zbog pandemije koronavirusa. Održano je u splitskom Parku mladeži.

Riječ je o prvom kolu Dalmatinske lige, u kojem je najzanimljivije bilo natjecanje u bacanju kugle za seniore. Glavna zvijezda, naravno, bio je Filip Mihaljević, apsolutni rekorder Hrvatske i pobjednik ovogodišnjeg natjecanja World Indoor League. Mihaljević je imao čak četiri neispravna bacanja, u trećoj seriji bacio je 20,59, ostalo su bili neuspješni izbačaji, a najbolji rezultat ostvario je u završnoj, šestoj seriji, kada je kuglu bacio na 20 metara i 61 centimetar.

- Rezultat nije zadovoljavajući, moglo je i bolje. Ali unatoč svemu važno je što se natjecanje održalo, što sam sudjelovao. I ovo je samo priprema za ono što nas čeka ovo ljeto, u osmom mjesecu, kada počinju međunarodni mitinzi, rekao je Filip, koji je početkom godine bacio kuglu do 21,84 metara, što je novi hrvatski rekord, no onda ga je zaustavila pandemija.

- Bilo je teško, sportski objekti zatvoreni, a onda smo počeli trenirati sami, bez nekog konkretnog cilja. 22 metra i dalje mi ostaju glavni cilj, sada mi nedostaje "samo" 16 centimetara, zaključio je najbolji hrvatski bacač kugle.