Premier liga: Black Lives Matter na dresovima umjesto imena igrača

Klubovi engleske nogometne Premier lige prilikom nastavka prvenstva zakazanog za sljedeći tjedan odat će počast pokretu "Black Lives Matter" (Crni životi vrijede) tako što će igrači na dresovima iznad brojeva umjesto svojih prezimena imati upravo te riječi - Black Lives Matter.

Prije svih prvih 12 utakmica nastavka Premier lige bit će prikazan logo pokreta BLM.

- Mi, igrači, ujedinjeni smo u jedinstvenom cilju brisanja rasističkih predrasuda gdje god one postoje te globalnom uspostavljanju društva uključenosti, respekta i jednakih mogućnosti za sve, stoji u priopćenju koje su objavili igrači Premier lige.- Premier liga podržava želju igrača da se njihova imena zamijene riječima Black Lives Matter u prvih 12 utakmica nastavka sezone 2019/20. Također podržavamo igrače koji će kleknuti prije ili za vrijeme utakmica kako bi dodatno iskazali svoju podršku pokretu, objavila je Premier liga.

Pokret BLM dobio je zamah u čitavom svijetu, a posebice u SAD-u nakon smrti tamnoputog Amerikanca Georgea Floyda koji je bio žrtva policijske brutalnosti u Minneapolisu 25. svibnja, što je izazvalo val prosvjeda diljem SAD-a, ali i svugdje u svijetu.