NBA: Igrači se do ponedjeljka moraju javiti u klubove

Prema dopisu vodstva najjače košarkaške lige na svijetu NBA poslanom klubovima u petak, igrači svake od 22 momčadi koje će nastaviti sezonu od 31. srpnja u Orlandu morali bi se javiti na području svog kluba do ponedjeljka kako bi mogli sudjelovati na trening-kampovima koji će se održati također na Floridi od 9. do 29. srpnja.

Trening-kampovi bit će održani u mjestu Kissimmee, domu Walt Disney World Resorta.

Od hrvatskih igrača u nastavku sezone igrat će Ivica Zubac (Los Angeles Clippers), Mario Hezonja (Portland Trail Blazers), Dario Šarić (Phoenix Suns) i Luka Šamanić (San Antonio Spurs), dok je za Antu Tonija Žižića (Cleveland Cavaliers) sezona završila jer njegova momčad nema izgleda izboriti doigravanje. Bojan Bogdanović (Utah Jazz) neće igrati u nastavku sezone zbog operacije zgloba kojoj se podvrgnuo tijekom stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Od 23. srpnja glavni treneri momčadi moći će raditi s igračima s još jednim ili dvojicom klupskih zaposlenika, a do tog datuma će samo pomoćnim trenerima i fizioterapeutima biti dopušteno vođenje treninga.

Sezona će se nastaviti 31. srpnja, a po osam najboljih momčadi iz svake konferencije započet će s doigravanjem 17. kolovoza.

Finale bi trebalo započeti 30. rujna, a eventualna sedma utakmica igrala bi se 12. listopada.

Draft za novu sezonu održat će se 15. listopada.