Borussia M'gladbach šokirana rasističkim komentarima

Njemački nogometni bundesligaš Borussia Moenchengladbach objavio je kako je "šokiran i zapanjen" lavinom rasističkih komentara nakon što je klub podržao pokret "Black Lives Matter".

Borussija se prošlog tjedna pridružila imenjaku iz Dortmunda, Schalkeu i Kölnu u objavljivanju antirasističkog video priloga.

Zajednički video počinje prikazivanjem napadača Gladbacha Marcusa Thurama koji je 31. svibnja postao prvi igrač koji je kleknuo u Njemačkoj nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda u Minneapolisu. Video se nastavlja prikazivanjem napadača Dortmunda Jadona Sancha koji je nosio majicu s porukom podrške pokretu, a potom su prikazani tamnoputi igrači iz sva četiri kluba.

- Ono što smo od tada doživjeli u komentarima nas je zapanjilo, objavio je klub poručivši kako nastavljaju s brisanjem svih rasističkih i uvredljivih komentara na svojoj stranici i društvenim mrežama.

- Zahvalni smo što se većina naših navijača pokušava suprotstaviti takvim komentarima razumnim argumentima i činjenicama, što nam daje nadu. Nažalost, ima i puno ljudi kojima nedostaje čovječnost. Duboko smo posramljeni zbog navijača koji su to pisali, navodi se u poruci kluba.

Iz Moenchengladbacha su poručili kako borba za toleranciju i za poštivanje, te borba protiv rasizma nisu politički, već ljudski stav.