Kapetan Mladosti ostaje "Žabac"

Kapetan vaterpolskog kluba Mladost Ivan Marcelić produžio je ugovor sa zagrebačkim klubom na još dvije godine.

Unatoč primamljivoj ponudi francuskog prvoligaša Noisy-le-Seca, 26-godišnji vratar Mladosti i hrvatske reprezentacije ipak ostaje u svom matičnom klubu i rodnom gradu.

- Klub i ja smo se vrlo brzo dogovorili oko svih uvjeta. Stvarno mogu reći da sam zaista sretan s ovim novim ugovorom koji će me ostaviti u Zagrebu još barem dvije godine. Bio sam blizu odlaska u Francusku i njihova je ponuda bila iznimno dobra, ali otići iz matičnog kluba i rodnog grada nije lako, kazao je Marcelić.

- Većina sportaša želi tako igrati, a meni se to omogućuje iz godine u godinu. Nisam htio propustiti tu priliku koju mi je klub omogućio tako da odluka na kraju nije bila teška. Sretan sam, a nadam se i ljudi u klubu, dodao je.

Vaterpolisti Mladosti prošlog su se mjeseca vratili treninzima nakon pauze izazvane epidemijom koronavirusa. Prva utakmica "Žapce" očekuje u srijedu, 24. lipnja kada u prvenstvu Hrvatske dočekuju splitski POŠK.

- Nadam se da ćemo ubrzo nastaviti gdje smo i stali prije korone, s pobjedama i osvajanjem trofeja te da će se ta momčad koju sada imamo u što većem broju zadržati na okupu. Dokazali smo da smo izvrsna ekipa i da možemo pucati na najviše moguće ciljeve u klupskom vaterpolu, najavio je Marcelić koji se trenutačno nalazi na pripremama hrvatske reprezentacije u Dubrovniku.

Istodobno je prva momčad Žabaca na Kantridi, na zatvorenim trening utakmicama protiv Primorja EB.

Trener Zoran Bajić u Rijeku je odveo momčad bez hrvatskih reprezentativaca koji će se prvoj momčadi Mladosti pridružiti u ponedjeljak, 15. lipnja. Dodajmo kako je prva momčad potpuno kompletirana nakon pauze uvjetovane pandemijom koronavirusa. Iz Rusije se vratio Konstantin Harkov, iz SAD Alex Bowen, još ranije iz Srbije i Miloš Ćuk, te mladostaši s optimizmom podižu formu pred nastavka natjecanja.

Podsjetimo, nadmetanja se nastavljaju u srijedu, 24. lipnja kada Mladost u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske na bazenu na Savi dočekuje goste iz Splita, momčad POŠK-a.