Prosinečki: Bronca 1998. je uspjeh, ali bili smo zreli za zlato

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki s Kayserisporom priprema se za nastavak turskog prvenstva, a u razgovoru za španjolski AS rekao je kako smatra da je Hrvatska 1998. godine trebala uzeti zlato na Svjetskom prvenstvu.

- Nazvali su me iz Kayserispora. Prije osam godina došao sam i uspio pomoći momčadi da se spasi od ispadanja i pokušat ćemo napraviti isto u nastavku sezone. Na dnu smo, ali kad sam stigao momčad je bila deset bodova od zone spasa, sad je na samo tri, rekao je Prosinečki.

Legendarni "Žuti" govorio je i osvajanju Lige prvaka s Crvenom zvezdom.

- Ta je momčad trenirala i usavršavala se četiri godine. Ta jugoslavenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli izaći igrati u drugoj državi do 25. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu prvaka, ali zato što su mnogi od tih igrača kasnije osvajali naslove u velikim momčadima u Europi, dodaje Prosinečki te se dotaknuo "brončane" generacije.


- Mislim da je ta generacija igrača u Hrvatskoj bila zrela za zlato. Bili smo treći u Francuskoj na SP-u 1998. godine, to je veliki uspjeh, ali uvijek ćemo imati na umu da smo mogli biti prvaci, kazao je Prosinečki.

Pitali su ga što bi popravio na sebi da se može vratiti u prošlost.

- Ne znam, možda bih ispravio neke stvari, ali generalno sam zadovoljan životom nogometaša igrajući za tri velika kluba i dvije reprezentacije. Zadovoljan sam i osobnim životom, s dvije kćeri i obitelji koju volim, a sada i ovom fazom trenerskog života, zaključio je Prosinečki.