LP: PPD Zagreb u eliti, Podravka Vegeta čeka pozivnicu

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popis klubova koji su osigurali nastup u Ligi prvaka u sezoni 2020./21., ali i onih koji se nadaju pozivnici. Hrvatski prvak PPD Zagreb nalazi se u skupini od deset klubova koji imaju zajamčeno mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Uz PPD Zagreb u Ligi prvaka sigurno će još igrati Aalborg, Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg, Veszprem, Vardar, Kielce i Porto.

Za preostalih šest mjesta čak je 14 kandidata i moraju ispuniti dosta kriterija, od ranije ostvarenih rezultata, veličine dvorane, navijača, televizije, menadžmenta, društvenih mreža… Na listi čekanja nalaze se Pick Szeged, Celje, Orlen Wisla Plock, Nantes...

Posebna skupina EHF-a 17. lipnja detaljno će proučiti sve kandidature klubova i dva dana poslije objaviti tko je ostvario pravo na šest preostalih mjesta.

Među klubovima koji će probati ući u elitu preko pozivnice su i rukometašice Podravka Vegete. Nekadašnji europski prvak iz Koprivnice našao se ispod crte i trenutačno je u čekaonici s još 12 klubova.

Odluka o sudionicima Lige prvakinja za sljedeću sezonu također će biti poznata 19. lipnja.