Vaterpolo se vratio! Barakude protiv Crnogoraca pred publikom

Nakon tri mjeseca hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno je na okupu. U utorak navečer u Dubrovniku su se okupila osamnaestorica igrača i stručni stožer na čelu s izbornikom Ivicom Tuckom.

Od danas počinju s treninzima na gruškom bazenu, a u planu je ukupno devet treninga do nedjelje i utakmica s Crnogorcima u subotu, prenosi Hrvatski vaterpolski savez.
 
Iako će još dosta vremena proći do prve utakmice hrvatske vrste s natjecateljskim značajem, iz stručnog stožera smatraju kako su mini-pripreme nužne u ovom trenutku. U pogonu je i konkurencija, treniraju i europski prvaci Mađari, prvaci svijeta Talijani, olimpijski pobjednici Srbi i Crnogorci, brončani sa siječanjskog EP.

 - Još ćemo odlučiti hoćemo li već sada obaviti sva testiranja, pojedinačna, grupna. Mene zanima još malo dobiti neposredan uvid u formu igrača, ali više od toga i što sam već puno puta najavljivao, kanim razgovarati s nekoliko igrača. Onim nešto starijim i iskusnijim jer moram vidjeti imaju li i dalje ono najbitnije, želju i strast za nastupom za Hrvatsku kao i dosad budući da su odgođene Igre u Tokiju, da je dakle malo 'razvučen' uobičajeni olimpijski ciklus. To je prvenstveno moja želja, njih čuti i po tom pitanju,  naglasio je izbornik hrvatske reprezentacije.
 
Uz dvoboj s Crnom Gorom, kojem će napokon moći prisustvovati gledatelji, Barakude će igrati još jednu utakmicu u Dubrovniku. Tucak je dogovorio za petak navečer i utakmicu protiv Juga. Kako je rekao, bit će to "zatvorena, neslužbena, trening-utakmica".

- Čisto da još malo odigramo, dobijemo još pokoju informaciju. Od ovih dubrovačkih priprema najviše želim dobiti jasnu sliku jesmo li i dalje svi zajedno na istom kursu kao i prije. Vjerujem da se ništa promijenilo nije, zaključio je izbornik Tucak.