Od 15. lipnja održavanje sportskih natjecanja uz gledatelje

Nakon što je ravnatelj HJZJ-a Krunoslav Capak jučer najavio povratak gledatelja na tribine, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

- Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja, stoji u priopćenju.

Budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.

- Klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa, rekao je ranije povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni.