Slonjšak: Nadamo se nastavku pobjedničkog niza

Hrvatske košarkaške reprezentativke Iva Slonjšak i Matea Tadić gostovale su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Iva Slonjšak članica je turskog Elaziga, dok Matea Tadić nosi dres slovačke ekipe Piešťanské Čajky, no obje igračice trenutačno su u Zagrebu zbog situacije s koronavirusom.

Matei Tadić to je prvi inozemni ugovor, dok će Ivi Slonjšak ovo biti treća godina u Turskoj, a prije toga je bila tri godine u Sloveniji.

- Zanimljivo je u Turskoj, totalno različita kultura. U Sloveniji su nas pratili na nekim bitnim utakmicama, ali u Turskoj, kada dođe Fenerbahče, to je najveći klub, stvarno su pune dvorane, kaže Iva Slonjšak.

- U mom gradu zbilja žive za košarku, navijači su na svakoj utakmici i znaju ostati poslije za autograme i fotografiranje, van dvorane vas viđaju i pozdravljaju, zbilja žive za košarku, rekla je Matea Tadić.

Slonjšak i Tadić članice su hrvatske reprezentacije. Naša reprezentacija nije izborila nastup na EP-u u Srbiji i Latviji, a posljednji veliki nastup bio je na Olimpiskim igrama u Londonu 2012. Kakva su sada očekivanja?

- Započele smo sada s dvije pobjede, što je super za dalje, a sada sve ovisi o situaciji s koronavirusom. U 11. mjesecu trebale bi biti dvije nove utakmice, nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz, da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Ostale su još četiri utakmice, dvije u studenom i još dvije u veljači, izjavila je Slonjšak.

Hrvatske košarkašice u grupi su s Njemačkom, Latvijom i Sjevernom Makedonijom.

- Imala sam strahopoštovanje prema Latviji jer znam neke igračice iz Latvije koje igraju u Turskoj, Njemačka je solidna ekipa, a Makedonija mislim da je lagana ekipa, kaže Slonjšak, koja je je sjajno odigrala prve dvije kvalifikacijske utakmice. Postigla je deset koševa u Rigi u pobjedi protiv Latvije (83:65), a 19 u Zaboku u slavlju protiv Njemačke (93:86).

Pogledajte cijeli razgovor s njima!